Tι λέει το έγγραφο του παραιτηθέντος Νίκου Σίμου για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

«Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ξεκινήσει προσπάθειες, από την ανάληψη των καθηκόντων της, το φθινόπωρο του 2012, σε συνεργασία με το εποπτεύον την ΕΡΤ υπουργείο, ούτως ώστε, εν μέσω της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση των δαπανών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να καταστεί δυνατή η ανάθεση συμβάσεων έργου για συγκεκριμένες εκπομπές του προγράμματος της ΕΡΤ», αναφέρεται σε έγγραφο, με την υπογραφή του παραιτηθέντος Διευθύνοντος

Συμβούλου Νίκου Σίμου, το οποίο φέρει ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2013 (σ.σ. πριν την παραίτηση) αλλά διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 11 Μαρτίου από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

«Εφόσον ψηφιστεί η εν λόγω τροπολογία, η ΕΡΤ ΑΕ θα καταρτίσει πίνακα στον οποίο θα αναγράφεται το σύνολο των αναγκών της για την ανάθεση συμβάσεων έργου, προκειμένου να εγκριθεί αρμοδίως», αναφέρει ο κ. Σίμος στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και Νίκου Βούτση.

Οι δύο βουλευτές με την ερώτησή τους έχουν καταγγείλει «πολιτικές συρρίκνωσης, υποβάθμιση και πλήρη χειραγώγηση της ΕΡΤ και δίωξη έμπειρων συμβασιούχων δημοσιογράφων».

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο παραιτηθείς Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, βάσει του ΠΔ 164/2004, «συμβάσεις εργασίας δεν είναι νόμιμο να διαρκέσουν για διάστημα μεγαλύτερο των 24 μηνών. Είναι δε άκυρη οποιαδήποτε σύμβαση συνάπτεται κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 6 του εν λόγω ΠΔ και συνεπώς δεν είναι δυνατή η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, πολλώ δε μάλλον όταν ισχύει η αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα».

Οι ερωτώντες βουλευτές έχουν πάντως επισημάνει ότι «η φημολογούμενη προτεινόμενη λύση μετατροπής των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σε Συμβάσεις Έργου με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, θα είναι οπισθοδρόμηση θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερη εργασιακή επισφάλεια τους δημοσιογράφους που επί χρόνια υπηρετούν στην ΕΡΤ ΑΕ καλύπτοντας, ουσιαστικά, πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Keywords
Τυχαία Θέματα