O φυγόδικος επιχειρηματίας, τα όπλα και η Χρυσή Αυγή

Το ενδεχόμενο σύνδεσης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής με καταζητούμενο επιχειρηματία εξετάζουν εξονυχιστικά οι αστυνομικές αρχές. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του έπειτα από κατάθεση πρώην συνεργάτη του που είχε ζητήσει να συσχετιστούν οι δύο υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, στις 3 Οκτωβρίου πρώην συνεργάτης του επιχειρηματία, μέσω του συνηγόρου του, είχε ζητήσει να συσχετιστεί η υπόθεση του καταζητούμενου, με την δικογραφία της Χρυσής Αυγής.

Η κατάθεσή του που δημοσίευσε τότε η Καθημερινή χρονολογείται από τον περασμένο Απρίλιο όταν και τότε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού είχε καταθέσει πως ο κ. επιχειρηματίας είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) αλλά και άλλα.

Τελικά η ΕΛΑΣ ενεργοποίησε τους μηχανισμούς και προέβη σε ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους. Έτσι την Τρίτη η ΕΛΑΣ μετέβη στην Βούλα στο σπίτι του καταζητούμενου και έκανε ενδελεχείς ελέγχους για το εάν υπάρχει οπλοστάσιο. Οι υποψίες δεν διαψεύστηκαν καθώς το σπίτι ήταν σκέτη αποθήκη όπλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην έρευνα που διενεργείται σε έπαυλη φυγόδικου, στην περιοχή της Βούλας Αττικής, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:

- επτά (7) πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,

- δεκατρία (13) πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,

- εξήντα (60) μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,

- δέκα (10) διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και

- δύο (2) συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

Keywords
Τυχαία Θέματα