Mπερλουσκόνι για την καταδίκη του: Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε

Δηλώσεις μετά την σημερινή καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογικές απάτες έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε τι είπε:

Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση. Εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα.

προσθέτει ο Μπερλουσκόνι, o οποίος, μίλησε στο -ιδιοκτησίας του- τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno.

Ουσιαστικά

με την απόφασή τους, οι δικαστές του Μιλάνου θεώρησαν ότι ο ζάμπλουτος πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, αγόρασε επισήμως με τον όμιλό του και σε υπερβολικά υψηλές τιμές τα δικαιώματα σειράς έργων και αθλητικών γεγονότων, δημιουργώντας στην πραγματικότητα αδήλωτα «μαύρα κεφάλαια», τα οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Η εν λόγω απόφαση προβλέπει επίσης ότι ο επιλεγόμενος και «Μίστερ τιβί» θα πρέπει να αποζημιώσει το ιταλικό υπουργείο οικονομικών με δέκα εκατομμύρια ευρώ για μη πλήρη καταβολή φόρων.

Είναι σαφές ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του «Καβαλιέρε» θα φτάσουν μέχρι τον “Αρειο Πάγο, ενώ αμφισβητούν την ίδια την αρμοδιότητα του δικαστηρίου του Μιλάνου, για την όλη υπόθεση. Η καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, πάντως, μειώνεται σε ένα, λόγω σειράς απονομών χάρητος μερικής ισχύος.

Πρόκειται για την τέταρτη πρωτοβάθμια καταδίκη του Ιταλού πρωθυπουργού, σε σύνολο τριάντα τριών δικών. Δεν αποκλείεται, όμως, και η υπόθεση των «τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μέντιασετ» να κλείσει με παραγραφή, πριν μπορέσει να αποφανθεί ο “Αρειος Πάγος της Ρώμης, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες έξι περιπτώσεις.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα