Eκπρόσωπος κόμματος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις: H τρόικα θέλει κι άλλο αίμα…

Εκπρόσωπος κόμματος που μετείχε στη σύσκεψη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα χθες το βράδυ σχολίασε ότι η Τρόικα ζητάει και άλλο αίμα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι άγρια τα πράγματα

Παρά το γεγονός ότι κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «σημειώθηκε πρόοδος» στις συζητήσεις με την Τρόικα, πηγές που μετέχουν στις συσκέψεις για την κατάρτιση του

προγράμματος ανέφεραν πως παραμένει η τρύπα στα 4 δισ. ευρώ μετά την συνάντηση με την Τρόικα.

Αναπότρεπτες φαντάζουν πλέον οι αυξήσεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 67 έτη, καθώς είναι «έξτρα» μέτρο που τέθηκε για να καλύψει σαν λύση ανάγκης το «κενό» των 4 δισ. που παραμένει στο πακέτο.

Οι συσκέψεις με Τρόικα και κόμματα θα είναι εντατικές κάθε μέρα, καθώς και την Τρίτη οι ελεγκτές θα επισκεφτούν και πάλι το υπουργείο Οικονομικών για να εξετάσουν τα θέματα των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να έχει κλείσει το πακέτο έως την Κυριακή. Αγκάθια στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα παραμένουν οι περικοπές ύψους 750 εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την Άμυνα.

Πληροφορίες πάντως από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέκρουαν σχεδόν κάθε σκέψη για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αν και «έδειχναν» πως αναζητούνται λύσεις τύπου εφεδρείας ή εθελουσίας εξόδου από το δημόσιο.

αργά το βράδυ της Δευτέρας Στην τελική ευθεία –μετ’ εμποδίων ακόμα όμως- μπαίνει η λίστα μέτρων που θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη δόση ή και για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος μέχρι και το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα