Divine: Ο «τραβεστί του αιώνα» [εικόνες]

Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου, το 1945 γεννήθηκε η Divine. Δηλαδή o Harris Glenn Milstead. Αμερικανός ηθοποιός , τραγουδιστής και τραβεστί . Συνεργαζόμενος με τον ανεξάρτητο σκηνοθέτη John Waters , ήταν ένας ηθοποιός που συνήθως εκτελούσε γυναικείους ρόλους σε κινηματογραφικές και θεατρικές εμφανίσεις, και υιοθέτησε ένα θηλυκό πρόσωπο. Το περιοδικό people τον χαρακτήρισε ως «τραβεστί του αιώνα».

Γεννημένος στο Μέριλαντ σε μια συντηρητική, μεσοαστική οικογένεια, αγκάλιασε την αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960 και ασχολήθηκε με την υποκριτική στον θίασο Waters, οι Dreamlanders. Αμέσως ξεχώρισε και ο Waters την έβαλε πρωταγωνίστρια σε ταινίες όπως: Mondo Trasho (1969), Multiple Maniacs (1970), Pink Flamingos ( 1972) και Female Trouble (1974).

Η ταινίες και η Divine αμέσως έκαναν cult επιτυχία. Στη δεκαετία του 1970, η Divine μετακόμισε στο θέατρο, που εμφανίζεται με το The Cockettes, στις Γυναίκες πίσω από τα κάγκελα κ.α. Συνεχίζοντας τον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία Polyester (1981), Lust στη σκόνη (1985) και το Hairspray (1988).

Το 1981, ξεκίνησε στη βιομηχανία disco, παράγει Hi-NRG κομμάτια που γράφτηκαν κυρίως από Bobby Orlando . Έχει επιτύχει παγκόσμια επιτυχία στα charts με επιτυχίες όπως το «You Think «,» So Beautiful «και» Walk Like a Man «.

Αν και… Divine πέθανε στο Λος Άντζελες το 1988 σε ηλικία 43 χρόνων από καρδιακό νόσημα και έχει παραμείνει μια cult φιγούρα, ιδίως στο πλαίσιο της LGBT κοινότητας, και έδωσε την έμπνευση για τα έργα τέχνης φανταστικούς χαρακτήρες και τραγούδια. Έχουν εκδοθεί διάφορα βιβλία και έχουν γίνει ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στη ζωή συμπεριλαμβανομένων Divine Trash (1998) και I am Divine(2013).

Από τον Νίκο Μουρατίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα