Die Welt: Το ΔΝΤ έχει δίκιο – Στο τέλος θα υποκύψουμε στην αλήθεια και θα «κουρέψουμε» το ελληνικό χρέος

«Το ΔΝΤ επιμένει ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, το Βερολίνο θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την πραγματικότητα και να προχωρήσει στο κούρεμα του ελληνικού χρέους», γράφει η εφημερίδα Die Welt.

Οι αρθρογράφοι σχολιάζουν την εκτίμηση του Πολ Τόμσεν ότι η Ελλάδα

βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι το σημαντικό είναι πως η ελληνική οικονομία εξυγιαίνεται με ένα αξιοθαύμαστο ρυθμό και επισημαίνουν ότι οι αριθμοί δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε τρύπα χρηματοδότησης ύψους 4,4 δισ. για το 2014 και άλλων 6,5 δισ. για το 2015. Ο Πολ Τόμσεν υπενθυμίζει ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να χαρίσουν 10 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που θα βαρύνει και τους φορολογούμενους των χωρών-δανειστριών.

«Δεν πρόκειται για μυστικό» υπενθυμίζει το δημοσίευμα «διότι εκτός από τους υπεύθυνους στη γερμανική κυβέρνηση ο κάθε μυημένος στην υπόθεση ξέρει ότι μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει κούρεμα».

«Βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι το θέμα δυσαρεστεί τους ψηφοφόρους, στο τέλος όμως θα πρέπει να υποκύψουμε στην αλήθεια», καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα