13 συλλήψεις στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στη Σάμο

Μάστιγα είχε γίνει για τη Σάμο η σπείρα των 13 ατόμων που είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία και λυμαίνονταν το νησί. Η δράση τους όμως έφτασε στο τέλος της μετά την μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στη Σάμο.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που διήρκεσε σχεδών ένα χρόνο και είχε ως αποτέλεσμα συνολικά 60 άτομα να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, στη Σάμο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ουσιαστικά

πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Βαθύ, το Καρλόβασι, το Πυθαγόρειο και το Ηραίον.

Πρόκειται για Έλληνες και αλλοδαπούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργήματα που αφορούν σε παραβάσεις του Νόμου περί των ναρκωτικών, την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, του νόμου περί αρχαιοκαπηλίας και του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση κράτησε περίπου ένα χρόνο και πραγματοποιήθηκε απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου κάτω απο την εποπτεία, τον συντονισμό και την καθοδήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου αλλά και του αστυνομικού Διευθυντή Σάμου.

κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγινε συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων, άρση απορρήτου της τηλεφωνικής ανταπόκρισης ατόμων και παρακολουθήσεις.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την σύλληψη των δεκατριών ατόμων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, κάναβη, ζυγαριές ακριβείας , όπλα και εκρηκτικά, αρχαία χρυσά νομίσματα καθώς και αρχαία αγάλματα .

Τέλος να σημειώσουμε ότι στα συνολικά 60 άτομα που  εμπλέκονται συγκαταλέγονται και πρόσωπα έγκλειστα σε φυλακές  της χώρας.

Πηγή: samostimes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα