Τελευταία ευκαιρία για τον “Αμερικάνο”!

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού ο “Αμερικάνος” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα δώσει μία ακόμα και τελευταία παράσταση στις 11 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Τριανόν. Ο Θανάσης Σαράντος σε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ επί σκηνής...
Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρου Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά.

Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών
ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασσικού διηγήματος.

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς: θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη. Ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα, που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής – αλλά και κάθε εποχής. Αμέτρητοι ήταν οι νέοι που μπροστά στην αμείλικτη φτώχεια και την επιτακτική ανάγκη εγκατέλειψαν σπίτι, γονείς, αγαπημένες, αποφασίζοντας τη βουτιά στο άγνωστο: Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία – το όνομα που έπαιρνε ανάλογα με την περίσταση ο τελικός προορισμός, η ονειρεμένη «γη της Επαγγελίας». Ο «Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη δεν είναι παρά ο Έλληνας μετανάστης, απανταχού της γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τη συνέντευξη του Θανάση Σαράντου στο Tottblog.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου : 12 ευρώ κανονικό, 8 Ευρώ φοιτητικό, για παιδιά και νέους από 6-18 ετών, ΑΜΕΑ, άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ, για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, πολύτεκνους, κατόχους κάρτας πολιτισμού, ΥΠΠΟΤ. Επίσης, το εισιτήριο θα κοστίζει 8 Ευρώ για group πάνω από 10 άτομα.

Προπώληση :

Ticket services
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 και στα ταμεία του θεάτρου πριν την παράσταση

Διεύθυνση ΤΡΙΑΝΟΝ : Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101
Τηλέφωνα για πληροφορίες : 210 8222702, 210 8215469
Keywords
Τυχαία Θέματα