Ζευγάρι επιτηδείων «χτυπάει» ηλικιωμένους

Μετά το Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο της Κρήτης συναντάμε νέο περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Αυτή τη φορά από ένα ζευγάρι επιτήδειων, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου. Εκεί δύο άτομα, πήγαν στο σπίτι ηλικιωμένου και με την πρόφαση ότι ο γιος του, τους χρωστάει χρήματα κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 300 ευρώ.

Παρά την αρχική

καχυποψία του ηλικιωμένου, τελικά οι αντιστάσεις του κάμφθηκαν καθώς οι δύο απατεώνες ήταν πολύ πειστικοί!

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγα 24ωρα που καταγράφεται στην Κρήτη, με το πρώτο να έχει σημειωθεί στο Ρέθυμνο, όταν χθες ένας 36χρονος προσπάθησε να εξαπατήσει ανεπιτυχώς δύο ηλικιωμένους

Δεκάδες τα περιστατικά κλοπών και παραπλάνησης

Το συγκεκριμένο γεγονός, ήρθε να συμπληρώσει μια σειρά από ανάλογα περιστατικά, όπως πριν λίγο καιρό όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα σταμάτησε να βοηθήσει στο δρόμο έναν δήθεν χαμένο περαστικό και εκείνος της άρπαξε την αλυσίδα από το λαιμό.

Επίσης πριν από κάποιο διάστημα είχε καταγραφεί η περίπτωση του «μαϊμού» ιερέα που εξαπατούσε επικαλούμενος τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο και την Εκκλησία κάνοντας έρανο.

Το σίγουρο είναι οι οικείοι των ηλικιωμένων θα πρέπει να τους προειδοποιούν συνεχώς έτσι ώστε να συγχρονιστούν και να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνουμε.

ΠΗΓΗ: creteplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα