Υπό παρακολούθηση το Αίγιο λόγω των σεισμικών δονήσεων

Στραμμένα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου είναι τα βλέμματα των επιστημόνων λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τεχνικά συνεργεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης την εγκατάσταση ενός φορητού δικτύου σεισμογράφων.

Στόχος είναι η τοποθέτηση 15 σεισμογράφων, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα έχουν δορυφορική σύνδεση, προκειμένου οι σεισμολόγοι να μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο (real time) τη σεισμική δραστηριότητα. Το επιστημονικό δίκτυο συντονίζει ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ενώ υπεύθυνος του δικτύου σεισμογράφων είναι ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής Σεισμολογίας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

H νέα σελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

To Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι ο αρμόδιος επιχειρησιακός φορέας στην Ελλάδα που συντονίζει την παρακολούθηση της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας και στο πλαίσιο συνεργασίας του με το EMSC παρέχει πληροφορίες και δεδομένα on-line για όλους τους σεισμούς του ελλαδικού χώρου.

Μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπορείτε άμεσα και εύκολα να ενημερώνεστε για τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των ισχυρών σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο των 4 Ρίχτερ. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της σεισμικότητας στην Ελλάδα και όλους τους σεισμούς που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα