Υπερψηφίστικέ ν/σ για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση του νομοσχεδίου για την βελτίωση των συνταξιωδοτικών διατάξεων από την οποία δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις για την παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η αιτία για το νέο κύκλο αντιπαράθεσης ήταν οι πληροφορίες για νομοθετική διευθέτηση της απομάκρυνσης 2.000 συμβασιούχων από το Δημόσιο, αλλά και η κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για τις

συντάξεις.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τα κόμματα της κυβέρνησης, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψήφισε τα 10 από τα 16 άρθρα του. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την κατάθεση της πολυτροπολογίας των 13 άρθρων, καθώς αναγκάστηκαν να τοποθετηθούν ενιαία επί διαφορετικών διατάξεων, ορισμένων «απαραίτητων» (καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών, δακοκτονία) και άλλων για τις οποίες είχαν αντίρρηση. ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.
Να σημειωθεί ότι έπειτα από χθεσινές νομοθετικές βελτιώσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα ποσά επιδομάτων νόσου και ανικανότητας που καταβάλλονται με τις συντάξεις του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί την 31η Ιουλίου του 2012, εξακολουθούν να ισχύουν και μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα