Υπ. Οικονομικών: Η είσπραξη της οικονομικής βοήθειας των εφοπλιστών προς το κράτος καθυστερεί λόγω τεχνικών δυσκολιών

Με επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε πρόσφατα δημοσιεύματα που θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει εισπραχθεί ακόμα η οικονομική παροχή που είχε οικειοθελώς προσφερθεί από εφοπλιστές προς τα ταμεία του κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο σημειώνει ότι ο λόγος της καθυστέρησης αυτής είναι τεχνικές δυσκολίες και όχι η έλλειψη ενδιαφέροντος.

«Θα ήταν παράλογο να μην θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν

οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του.

«Ο λόγος για τον οποίο οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους, είναι ότι προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα.

Εν πάση περιπτώσει, η οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας θα εισπραχθεί το ταχύτερο δυνατό και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση των παραπάνω τεχνικών δυσκολιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Υπ. Οικονομικών: Η είσπραξη της οικονομικής βοήθειας των εφοπλιστών προς το κράτος καθυστερεί λόγω τεχνικών δυσκολιών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα