Ξεπέρασαν τις 126.000 οι αιτήσεις για την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας»

Τις 126.520 έφτασαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε 35.000 άνεργους νέους και αφορούσε, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276, ενώ οι αιτήσεις για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης

Εκπαίδευσης ανήλθαν στις 50.244.
Οι περισσότερες αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ακολουθούν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας με τελευταία σε αριθμό αιτήσεων την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Τα αποτελέσματα για τη δράση αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, «εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας».
«Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) μπαίνει τέλος «σε παλαιότερες πρακτικές ‘προσέλκυσης’ ανέργων με πελατειακό τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα