Ξεκίνησε η… μάχη για το πολυνομοσχέδιο με φόντο τις κάλπες

Της Άννας Καραβοκύρη

Με φόντο τις διπλές κάλπες του Μαΐου και με σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα. Τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ανέβασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης

κάνοντας λόγο για «συμφωνία λαιμητόμο».

«Η κυβέρνηση περνά τους Έλληνες πολίτες ως ιθαγενείς. Νομίζει ότι θα τους μοιράσει χάντρες και θα ξεχάσουν τη δικομματική καταστροφή, νομίζει ότι θα τους χρυσώσει το χάπι με προεκλογικές πινελιές. Κάνατε μεγάλο λάθος διότι αυτά δεν είναι μόνο ένα κακόγουστο θέατρο αλλά και πρωτοφανής εμπαιγμός», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης. Από την πλευρά της, η συγκυβέρνηση κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική καταστροφολογία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Μιλάτε για προεκλογικά τεχνάσματα. Εννοείτε δηλαδή ότι θα μας χαρίσουν 3 δισ. ευρώ για να πάμε σε εκλογές; Αντί να πείτε ότι είναι μια προσπάθεια του έθνους αυτή που καρποφορεί και σταθεροποιεί την οικονομία; Δραματικό σφαγείο είναι τα 500 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε μικροσυνταξιούχους και ένστολους; Όταν οριστικοποιηθούν τα τελικά κείμενα του πολύ νομοσχεδίου θα έρθουν όλα στη Βουλή προς συζήτηση».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για μια συμφωνία που δεν είδε κανείς. Υποστήριξε ακόμα ότι «ενώ πήρε από την τσέπη του ελληνικού λαού εκατοντάδες εκατομμύρια, τώρα του υπόσχεται ότι θα του επιστρέψει προεκλογικά ένα επίδομα αναποφάσιστου». Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, έκανε λόγο για περίσσευμα επικοινωνιακών τακτικών ενόψει εκλογών.

The post Ξεκίνησε η… μάχη για το πολυνομοσχέδιο με φόντο τις κάλπες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα