Ξεκινά ξανά η δανειοδότηση των αγροτών

Αρχίζει πάλι η δανειοδότηση των αγροτών, λόγω της διαδικασίας συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

«Σας ανακοινώνω σήμερα ότι σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς έχει αποφασιστεί να ανοιχτούν τα δάνεια για την υποστήριξη των γεωργών. Από σήμερα το πρωί θα αρχίσει να κάνει

τις σχετικές ανακοινώσεις και η τράπεζα με επιτόπιες παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές. Θα ανοίξει τα δάνεια για να συνεχιστεί η δανειοδότηση του αγροτικού τομέα», είπε μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κύριος Τσαυτάρης.

Στο πρόγραμμα των χρηματοοικονομικών ενισχύσεων , σύμφωνα με τον Υπουργό, θα ενταχθούν και οι κτηνοτρόφοι που δεν είχαν έως σήμερα πρόσβαση, ώστε η τράπεζα να παράσχει κτηνοτροφικά δάνεια για τις ζωοτροφές.

Ο κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα αγροτικής γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.

Σε ό, τι αφορά τις αγροτικές ενισχύσεις, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την 15η Οκτωβρίου θα δοθεί το 50%, με το που θα δοθεί το πράσινο φως από την Ε.Ε., ενώ το υπόλοιπο 50% θα δοθεί μετά τις 15/12/2012.

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί και η κοινή υπουργική απόφαση για την εκταμίευση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα