Ξανάρχισαν να σκάβουν στην Εθνική Οδό-΄Ερχονται και 8.000 αρχαία…

Του Γιάννη Ντάσκα
Από τη μια ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ που ανήγγειλε μέσω της ευρωβουλής ότι άρχισαν ξανά τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα και ότι σε δύο χρόνια η «ομάδα κρούσης» της οποίας ηγείται θα φύγει από την Ελλάδα.
Από την άλλη μεριά η Τράπεζα της Ελλάδας και ο ΟΟΣΑ

που βλέπουν καλύτερα μεν τα πράγματα στη χώρα μας με μείωση της ύφεσης από το 4,7 % αλλά πάλι αρνητική οικονομική εξέλιξη αφού η ύφεση θα είναι μείον και πάλι και θα είναι στο 1,7% για το 2014.
Στις προβλέψεις τους η ανεργία θα ανέβει κι άλλο στην Ελλάδα και θα πάει το 2014 στο 28,6% από το 27,8% που θα είναι στο 2013.
Κι αυτές οι προβλέψεις έρχονται την ώρα που έστω και αργά ο Σόϊμπλε και η στεγνά κερδοσκοπική παρέα του φαίνεται να δείχνουν σχετική κάμψη και να υπόσχονται χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο για να χτυπηθεί η ανεργία.
Στη δική της πλευρά η αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι είναι όλα λόγια και δεν άρχισε κανένα μεγάλο έργο μετά το πάγωμα.
Με την ευκαιρία του Συνεδρίου της Ένωσης Δήμων στα Γιάννενα κάναμε επιτόπιο ρεπορτάζ για να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα.
Στον άξονα Κορίνθου-Πατρών σήμερα τα συνεργεία εργάζονταν κανονικά στο μεγάλο έργο της εθνικής οδού Κορίνθου -Πατρών.
Κάτι είναι…Με δεδομένο ότι η κρίση είναι τεχνητή από την παγκόσμια οικονομική ελίτ, άρα και το πάγωμα τεχνητό και όλα τα περί χρηματοδότησης η επανεκκίνηση που είδαμε με τα μάτια μας και οι κινήσεις της Γερμανίας με τη χρηματοδότηση είναι ελπίδες.
Ακόμα πιο πολύ καθώς επιβεβαιωθήκαμε στα καλοκαιρινά ρεπορτάζ με τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα. Τότε από τη Γερμανία του ζητούσαμε να επιμείνει να μας επιστρέψουν όσα άρπαξαν στην κατοχή και μας είχε πει από το έδαφος του Βερολίνου οτι αυτό παλεύει και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα.
Σήμερα η είδηση λέει ότι μας επιστρέφουν οι Γερμανοί κάπου 8.000 κομμάτια.
Είναι κι αυτό στις ελπίδες ότι θα γυρίσει ο τροχός…

Keywords
Τυχαία Θέματα