Βρούτσης: Με το ασφαλιστικό ενισχύεται η εισπρακτική ικανότητα των ταμείων χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί

Η ενίσχυση της εισπρακτικής ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων είναι ο στόχος του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νομοσχέδιο αποτελεί «ένα συνεκτικό πλέγμα διατάξεων με τις οποίες εκσυγχρονίζονται τα εργαλεία και τα μέσα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, καθίσταται διαρκής και αυστηρός ο έλεγχος των εσόδων των ταμείων και ολοκληρώνεται ένας κύκλος ουσιαστικού “νοικοκυρέματος”

στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».

«Με τη συνεπή εφαρμογή των διατάξεων αυτού του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας συνεισφέρει σημαντικά και κρίσιμα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην κάλυψη των χρηματοδοτικών απαιτήσεων για τον προϋπολογισμό του 2014, καλύπτοντας ένα σημαντικό μερίδιο στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως «όλα αυτά επιτυγχάνονται, χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται και ενισχύεται η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος».

The post Βρούτσης: Με το ασφαλιστικό ενισχύεται η εισπρακτική ικανότητα των ταμείων χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα