Βρέθηκε το «φάντασμα» τoυ Twitter που αποκάλυπτε μυστικά της Goldman Sachs

Μετά από τρία χρόνια ερευνών της Wall Street προκειμένου να εντοπίσει τις διαδικτυακές «διαρροές» των σχεδίων της Goldman Sachs που ακουγόντουσαν στο ασανσέρ των κεντρικών της τράπεζας, βρέθηκε ο χρήστης του Twitter πίσω από τις αποκαλύψεις.

Ο λογαριασμός @GSElevator στο Twitter

με περισσότερους από 600.000 followers, που αποτέλεσε αντικείμενο εσωτερικής έρευνας της Goldman Sachs και κέντρο ενδιαφέροντος τραπεζιτών, αναλυτών και επενδυτών της Wall Street, ανήκει στον 34χρονο Τζον Λεφέβρ, στον οποίο είχε προταθεί θέση εργασίας στην Goldman Sachs ως επικεφαλής χρέους της Ασίας, πρόταση η οποία ανακλήθηκε χωρίς αιτιολόγηση, πολύ πριν την ταυτοποίησή του με τον λογαριασμό του στο Twitter.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο 34χρονος χρήστης, πρώην εργαζόμενος της Citigroup για επτά χρόνια, πούλησε ένα βιβλίο γύρω από τον «πολιτισμό» της Wall Street έναντι εξαψήφιου ποσού και μετά από πλήθος τηλεφωνημάτων που δέχθηκε την τελευταία εβδομάδα σχετικά με την ταυτότητά του, αποκάλυψε την διαδικτυακή του ταυτότητα.

«Ειλικρινά είμαι έκπληκτος που χρειάστηκε τόσος χρόνος για να αποκαλυφθεί το όνομά μου», δήλωσε. «Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα έρθει», και συνέχισε λέγοντας ότι ο λογαριασμός του στο Twitter ξεκίνησε ως ένα απλό αστείο.

The post Βρέθηκε το «φάντασμα» τoυ Twitter που αποκάλυπτε μυστικά της Goldman Sachs appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα