Βουγιούκα: «Αν απολυθώ θα φύγω από την Ελλάδα»

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα απειλεί να φύγει από την Ελλάδα σε περίπτωση που χάσει τη θέση της στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στη λίστα με τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα τεθούν ως το τέλος του μήνα σε κινητικότητα και τους Έλληνες αθλητές που εργάζονται στο δημόσιο, κινδυνεύει να απολυθεί και νιώθει ιδιαίτερα αδικημένη που η χώρα της, της στερεί αυτό το προνόμιο.

«Είναι πολύ λυπηρό αυτό

που πρόκειται να συμβεί, γιατί εμείς οι αθλητές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ανεβάζουμε την Ελλάδα ψηλά και οι πολιτικοί, ως αντάλλαγμα, μας γυρνούν την πλάτη. Και στις πιο φτωχές χώρες οι διακεκριμένοι αθλητές έχουν κάποια προνόμια. Όλοι όμως έχουμε ανάγκη τη δουλειά», σχολίασε στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Η δουλειά στο δημόσιο της προσφέρει το μοναδικό της εισόδημα, αφού η ομοσπονδία δεν δύναται την πληρώσει και η πολιτεία δεν της έχει δώσει ποτέ πριμ για τις πολλές επιτυχίες της.

«Εάν απολυθώ, πραγματικά δεν θα έχω τίποτα για να με κρατήσει εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια κάνω τα πάντα για να μη φύγω από την πατρίδα μου, όμως, αν χάσω τη δουλειά μου, αναγκαστικά θα το κάνω. Η ομοσπονδία είναι γνωστό ότι αδυνατεί να με πληρώσει, πριμ για τις επιτυχίες μου δεν έχω πάρει, θα χάσω και τη δουλειά μου, οπότε τι να καθίσω να κάνω; Δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω στα έξοδά μου. Θα μείνω άφραγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα