Β.Νούλαντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στις προσπάθειες της για έξοδο από την κρίση, δήλωσε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, μετά την σημερινή της συνάντηση με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Β. Νούλαντ εξέφρασε τη χαρά της που ξαναβρίσκεται

στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και με την αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν εργαλείο για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση των επενδύσεων.

Παράλληλα, εξέφρασε και την στήριξη της χώρας της όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ έκανε αναφορά και στην επίσκεψη της στο κέντρο καινοτομίας της ΜΙCROSOFT, υποστηρίζοντας ότι «οι επενδύσεις πηγαίνουν την ελληνική οικονομία, στο επόμενο επίπεδο».

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος μίλησε και για το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ ευχαρίστησε την Αθήνα για τη συμβολή της για την προώθηση του ευρωατλαντικού διαλόγου.

Τέλος, η Βικτόρια Νούλαντ αναφέρθηκε και στην ατζέντα της συζήτησής της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογραμμίζοντας ότι συζήτησαν τόσο διεθνή όσο και περιφερειακά θέματα, όπως οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράν, η στήριξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Λιβύη, αλλά και για την τρομοκρατία

The post Β.Νούλαντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα