Βιασμοί και βασανισμοί μεταναστών πριν το ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Μαζικοί βιασμοί αλλά και φριχτά βασανιστήρια ακόμη και με ηλεκτροσόκ έζησαν οι μετανάστες, πριν το μοιραίο ναυάγιο της Λαμπεντούζα που στέρησε τη ζωή σε 366 ανθρώπους.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, απ’ όσους κατάφεραν να επιζήσουν από την ναυτική τραγωδία, καθώς αναφέρονται σε βασανιστήρια και βιασμούς που υπέστησαν από το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στην αστυνομία.

«Από ότι μας είπαν επιζήσαντες του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου, γυναίκες (που επέβαιναν στο σκάφος) βιάστηκαν μαζικά από μέλη της εγκληματικής συμμορίας που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αστυνομίας του Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι βιασμοί και οι βασανισμοί έγιναν στα κέντρα κράτησης, πριν το μοιραίο ταξίδι, στη συνοριακή περιοχή ανάμεσα στο Σουδάν και τη Λιβύη.

Τα μέλη της συμμορίας τους ξυλοκοπούσαν και τους χτυπούσαν με ηλεκτροσόκ μέχρι να πληρώσουν και την τελευταία δεκάρα για την μεταφορά τους, ενώ κάθε απόγευμα έβγαζαν έξω δύο γυναίκες με την απειλή όπλων τις χτυπούσαν και τις βίαζαν, όπως κατήγγειλε ένας από τους μετανάστες.

Συνολικά οκτώ μετανάστες από την Ερυθραία αναγνώρισαν έναν 24χρονο Σομαλό ως έναν από τους επικεφαλής της σπείρας, ο οποίος και συνελήφθη από την αστυνομία.

«Ένα απόγευμα με εξανάγκασε δια της βίας ο Σομαλός (σ.σ. αναφέρεται στον άνδρα που συνελήφθη) μαζί με άλλους δύο δικούς του να βγω έξω. Αφού με έριξαν στο έδαφος και με φίμωσαν, με περιέλουσαν με βενζίνη, προκαλώντας μου εγκαύματα. Στη συνέχεια, καθώς δεν ήταν ακόμα ικανοποιημένοι, με βίασαν και οι τρεις, ο ένας μετά τον άλλο» αναφέρει μια γυναίκα στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Στο στρατόπεδο αυτό συγκέντρωσης οι μετανάστες αναγκάστηκαν να μείνουν ένα μήνα και όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες τουλάχιστον 20 γυναίκες κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν.

Ο 24χρονος Σομαλός κατηγορείται από τις Ιταλικές Αρχές όχι μόνο για βιασμούς , αλλά και για απαγωγή, διακίνηση μεταναστών και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα. Ο Μουχάμουντ Ελμί Μουχιντίν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 30 έτη.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης και έναν 47χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα στη Λαμπεντούζα μία ομάδα Σύρων, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα.

The post Βιασμοί και βασανισμοί μεταναστών πριν το ναυάγιο της Λαμπεντούζα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα