Βενιζέλος: «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο»

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Ρουμάνο ομόλογό του Τίτους Κορλατεάν. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «οι επενδύσεις, οι διαρθρωτικές

αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις και η σταδιακή αποκατάσταση αδικιών και θυσιών».

«Υπάρχουν όρια που δεν τα θέτει η ελληνική κυβέρνηση αλλά η κοινή λογική», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι, όπως φαίνεται από τους αριθμούς, η Ελλάδα πέτυχε μια μοναδική στη δυτική ιστορία δημοσιονομική προσαρμογή με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Θέλουμε, πρόσθεσε, «πολιτικούς συνομιλητές» που να προστατεύσουν όχι μόνο τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και τους «κοινούς ευρωπαϊκούς μας στόχους», γιατί «δεν μπορεί να παρατείνεται η εκκρεμότητα».

«Είμαστε στο τελικό στάδιο», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε πανεθνική προσπάθεια με κοινωνική συναίνεση για την ανάκτηση της ισοτιμίας τής Ελλάδας, καλώντας τους «θεσμικούς εταίρους» να «κατανοούν τα οικονομικά δεδομένα».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες των Ελλήνων και την κατανόηση για τις θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε το «εξαίρετο» επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων και το πολύ μεγάλο δυναμικό των οικονομικών σχέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την πλήρη συμφωνία σε όλα, μεταξύ Αθήνας και Βουκουρεστίου, και τόνισε τη σημασία των διάφορων σχεδίων συνεργασίας, τόσο διμερούς όσο και τριμερούς, με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την τραγωδία με τους μετανάστες στη Λευκάδα, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ «πρέπει να αντιληφθεί ότι χρειάζονται κεφάλαια, μηχανισμοί, πραγματική αλληλεγγύη και ισότιμη κατανομή βαρών για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών».

The post Βενιζέλος: «Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα