Βενιζέλος: Μονόδρομος η κυβερνητική πολιτική

Εκτιμώντας πως δεν υπάρχει, αλλά ούτε και υπήρξε, άλλη αξιόπιστη εναλλακτική στρατηγική επιλογή για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε “μόνοδρομο” την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,

τόνισε πως «χωρίς να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και χωρίς να αναληφθούν πολύ μεγάλες και φιλόδοξες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δεν μπορούμε να στείλουμε τα μήνυμα που περιμένει η κοινωνία για να αποκτήσει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας».

Επίσης, επανέλαβε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ συμπλήρωσε πως η βάση της συζήτησης και με την τρόικα θα πρέπει να είναι η κοινή παραδοχή ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε κοινωνικά, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Στον πολιτικό τομέα, αναφερόμενος στα ανοίγματα που έχει κάνει ο ίδιος το τελευταίο διάστημα, εκτίμησε πως ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι αρνητικός στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας όμως πως «για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες χρειάζεται μια μικρή περίοδος επώασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα