Βενιζέλος – Αβραμόπουλος καταδικάζουν τη χρήση χημικών στη Συρία

Σε συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατέληξαν σε πλήρη ταύτιση των απόψεων τους, σχετικά με την επικείμενη επέμβαση στην Συρία.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη μιας “μιας αναλογικής απάντησης” στο “ειδεχθές έγκλημα” της χρήσης χημικών όπλων.

Ο κ. Αβραμόπουλος

έκανε λόγο για «ιδιαίτερα επικίνδυνη» την κατάσταση, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταδίκασε ακόμα μια φορά το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων και ετάχθη υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η «Γενεύη ΙΙ» είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης.

Η Ελλάδα παρακολουθεί με «αγωνία και ψυχραιμία», αλλά «και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών» τις εξελίξεις, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις και τα ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Keywords
Τυχαία Θέματα