Βαρβιτσιώτης: «Η Ναυτιλιακή Οικογένεια δείχνει το μέγεθος της Εθνικής ευθύνης»

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σημερινή υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
«Αυτή η σημερινή υπογραφή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, εκπροσωπώντας όλο το ναυτιλιακό κόσμο, τον κ. Θεόδωρο Βενιάμη, του Συνυποσχετικού, δείχνει ότι

η Ελληνική Ναυτιλία στέκεται στην κρίσιμη στιγμή και συνεισφέρει στη δύσκολη στιγμή που περνάει ο Τόπος, τόνισε και ο κ.Βαρβιτσιώτης ενώ υπογράμμισε ότι: «Εμείς θα διατηρήσουμε τη στενή συνεργασία που έχουμε με το ναυτιλιακό κόσμο, πιστεύοντας πάντοτε ότι στις στιγμές της κρίσης, η θάλασσα ήταν η φυσική διέξοδος για την Ελλάδα, το φυσικό της άνοιγμα προς τον κόσμο και, βέβαια, το στήριγμά της στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων».

Τέλος ο κ.Βαρβιτσιώτης ανέφερε για την συμφωνία που αφορά την εθελοντική εισφορά 140 εκατομμυρίων ευρώ πως: «Με την εθελοντική συνεισφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας στον Κρατικό Προϋπολογισμό, τόσο των πλοίων υπό ελληνική σημαία, αλλά και των ελληνόκτητων πλοίων υπό ξένη σημαία, η Ελληνική Ναυτιλιακή Οικογένεια δείχνει το μέγεθος της Εθνικής ευθύνης την οποία αισθάνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα