Βαρβιτσιώτης: «Η ναυτιλία είναι η μόνη που δεν χτυπήθηκε από την κρίση»

Η ναυτιλία είναι ο μόνος κλάδος που δεν χτυπήθηκε από την κρίση, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «η ναυτιλία είναι η μόνη που δεν χτυπήθηκε από την κρίση, σε αντίθεση με όλους τους κλάδους της οικονομίας». Ενδεικτικά ανέφερε ότι φέτος οι ελληνικές αγορές πλοίων αντιπροσωπεύουν το 25% των παγκόσμιων αγορών, ενώ υπάρχει, όπως σημείωσε, «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» για τα λιμάνια μας.

«Ήδη βρισκόμαστε

στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επέκταση της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα 3, που είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα στην εποχή της κρίσης. Και είναι πολύ σπουδαία επένδυση», πρόσθεσε.

«Να ξεπεράσουμε τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί ξέρετε ότι κάθε μεγάλη συμφωνία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και μετά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε μία ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ώστε να προσελκύσουμε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νότια Κορέα, ο κ. Παπούλιας σημείωσε: «είναι ένα ελκυστικό επιχείρημα και για τους Κορεάτες, ότι πρέπει και αυτοί να τρέξουν, να βάλουν πλάτη».

The post Βαρβιτσιώτης: «Η ναυτιλία είναι η μόνη που δεν χτυπήθηκε από την κρίση» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα