Βαρουφάκης: Ο Παπανδρέου έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση

Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος, εξαπολύει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στην ομιλία του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.

«Αργότερα μετακόμισα

στην Ελλάδα όπου (ανόητα) έγινα αρκετά επίσημα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, του ανθρώπου του οποίου η κυβέρνηση μεσολαβούσε για το πέρασμα της Ελλάδας στο μονοπάτι της κόλασης λίγα χρόνια αργότερα», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος τονίζει επίσης ότι το 2006 παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου έχοντας «μυριστεί» την επικείμενη καταστροφή.

«Πίσω στο 2002, πολύ πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, ο Joseph Jalevi και εγώ επιχειρήσαμε να προειδοποιήσουμε αλλά αποτύχαμε να έχουμε αντίκρισμα», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Ακόμα και αν το 2006 έκανα ό,τι μπορούσα για να προειδοποιήσω την ελληνική κοινωνία για την επικείμενη καταστροφή, παρέμεινα μέρος της αθηναϊκής και ευρωπαϊκής “καθωσπρέπει” κοινωνίας».

Πηγή: yanisvaroufakis.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα