Βαλκανικό κέντρο εμπορίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε Βαλκανικό Κέντρο Εμπορίου θα μεταμορφωθεί η Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΘ ΑΕ Στέλιο Αγγελούδη, του ΟΣΕ, Παναγιώτη Θεοφανόπουλου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου, θα συνδέεται με τουλάχιστον τέσσερις πρωτεύουσες στης νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με

το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα συνδέονται σιδηροδρομικά με τακτικά δρομολόγια τα Σκόπια, η Σόφια, το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι. Σε δεύτερη φάση οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα φτάνουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Η αρχή θα γίνει από τα Σκόπια και τη Σόφια, ήδη από το τέλος Μαρτίου, καθώς επιλύθηκαν και τα τελευταία τεχνικά και διοικητικά ζητήματα και, πλέον, μπορεί να μπει και πρακτικά στην αφετηρία η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων με τακτικά δρομολόγια, αρχικά δύο φορές εβδομαδιαίως.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη μιας τόσο σημαντικής σύμπραξης, που θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο στα Βαλκάνια, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. «Συνάντησα σήμερα τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο και άκουσα με ενδιαφέρον τις παραμέτρους της νέας συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια συνέργεια υψίστης σημασίας, που θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει περαιτέρω την προοπτική μελλοντικής διείσδυσης στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας.

Διαβάστε αναλυτικά στο: karfitsa.gr

The post Βαλκανικό κέντρο εμπορίου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα