Τζον Κέρι: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε τηλεφωνική συνομιλία κατέκρινε τον χαρακτηρισμό « τρομοκρατική οργάνωση» για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Ο λαός της Αιγύπτου αξίζει την ειρήνη

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατήγγειλε την Πέμπτη, σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι, την απόφαση του Κάιρου να χαρακτηρίσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ

Ψάκι.

«Ο υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε την ανησυχία του όσον αφορά το χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατών που αποφασίσθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την προσωρινή αιγυπτιακή κυβέρνηση», δήλωσε η Ψάκι.

Κατά τη συνομιλία των δύο υπουργών, ο Κέρι καταδίκασε «τη φρικτή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση» στη Μανσούρα, καθώς κι αυτή στο Κάιρο, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως «η βία δεν έχει θέση στην Αίγυπτο, ο λαός της οποίας αξίζει ειρήνη και ηρεμία», σύμφωνα με την Αμερικανίδα εκπρόσωπο.

Ο χαρακτηρισμός αυτός αποδόθηκε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου ύστερα από τη φονική επίθεση της Τρίτης εναντίον του γενικού επιτελείου της αστυνομίας στη Μανσούρα (βόρεια Αίγυπτος), παρά το γεγονός ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταδίκασαν την επίθεση, ενώ ένα τζιχαντιστικό κίνημα είχε αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτή.

Ακόμη, ο Κέρι επέμεινε «στην ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που να περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό προσώπων σε όλη την πολιτική σκακιέρα και να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων για να υπάρξει μια δημοκρατική αλλαγή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινή επίθεση όπου τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι σ’ ένα λεωφορείο στο Κάιρο, συνελήφθησαν πολλά μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

The post Τζον Κέρι: Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα