Τζέρεμι Κλάρκσον: Με τις… πάντες στη Βουλή

O Τζέρεμι Κλάρκσον, ο δημοφιλής όσο και αμφιλεγόμενος παρουσιαστής της εκπομπής του BBC «Top Gear», σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική και να διεκδικήσει μια θέση στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας. Τουλάχιστον αυτό υπαινίχθηκε, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητος για την έδρα του Βορείου Ντονκάστερ, απ’ όπου κατάγομαι.

Καμία συμβουλή;»

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον, ο οποίος έχει συχνά απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με τις τουλάχιστον αμφιλεγόμενες δηλώσεις του – επομένως και το tweet του μπορεί να αμφισβητηθεί ως απλά μια ακόμη πλάκα – είναι προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Το εντυπωσιακό πάντως, σε αυτή τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να είναι υποψήφιος για μια θέση στο Κοινοβούλιο, είναι ότι αν όντως κατέβει στις εκλογές θα διεκδικήσει την έδρα του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μπίλιμπαντ!

Το εκλογικό σύστημα στη Βρετανία είναι πλειοψηφικό με μονοεδρικές. Ο Εντ Μίλιμπαντ έχει εκλεγεί στην περιφέρεια του Βορείου Ντονκάστερ το 2005 και το 2010.

Αν πρόκειται για πλάκα κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Ενδεικτικό της σύγχυσης είναι ότι το μήνυμα του Τζέρεμι Κλάρκσον αναπαράχθηκε και από τον Τζον Πρέσκοτ, κορυφαίο στέλεχος των Εργατικών. Ο Πρέσκοτ πάντως συμβούλευσε τον παρουσιαστή να βάλει υποψηφιότητα όχι στη γενέτειρά του, αλλά στο Τσίπινγκ Νόρτον, όπου ζει και εκλέγεται ο Ντέιβιντ Κάμερον. «Θα έχεις πολλούς φίλους εκεί» σημείωσε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα