Τσοχατζόπουλος: Ρωτήσαμε τον ανακριτή πώς διέρρευσαν τα προσωπικά μου δεδομένα κι αυτός έκανε την «πάπια»

Έντονες αντιδράσεις από πλευράς Άκη Τσοχατζόπουλου έχει προκαλέσει η πρόθεση της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναγνωστούν στη δίκη τα προσωπικά ημερολόγια του πρώην υπουργού.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορός του Λεωνίδας Κοτσαλής η ανάγνωση των ημερολογίων που είχαν βρεθεί και κατασχεθεί στο γραφείο του πρώην υπουργού, συνιστά παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων .

Πρόκειται για χειρόγραφες σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου

που, μεταξύ άλλων, «μαρτυρούν» την αγωνία του πρώην υπουργού για τη διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχονται από μίζες για την υπογραφή συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε κάποια, μάλιστα, από αυτά ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στον πρώην στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας του να του επιστρέψει χρήματα, που σύμφωνα με τα γραφόμενά του, παρανόμως του έχει παρακρατήσει.

Μάλιστα σε άλλο χειρόγραφο σημείωμά του ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε ποσό 80 εκατ. ευρώ. Το έγγραφο αυτό συμπεριλήφθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του πρώην υπουργού.

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα. Με τα ημερολόγια μου που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο. Το υλικό αυτό έγινε φειγ βολάν στο σύνολο του. Επί μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Και θα επαναληφθεί αν επιτρέψετε να αναγνωστούν τα προσωπικά μου δεδομένα. Ρωτήσαμε τον ανακριτή πώς διέρρευσαν κι αυτός έκανε την “πάπια” και εξαφανίστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα