Τσίπρας: Πιστεύει έστω και ένας Έλληνας την «άγνοια» Σαμαρά για τις επαφές Μπαλτάκου-Χ.Α.;

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκυβέρνηση κάντοντας λόγο για «ακροδεξιά σέχτα» του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου «που κυβερνά αυτή τη στιγμή τη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης

με την κυβέρνηση, προχωρώντας σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν και επιφανή κυβερνητικά πρόσωπα αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αφού δεν δίστασε να αναφερθεί στον Μάκη Βορίδη αλλά και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την υπόθεση Μπαλτάκου και τις επαφές του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει Μπαλτάκος-gate, υπάρχει Σαμαράς-gate» ενώ χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ως «ακροδεξιά σέχτα Σαμαρά- Βενιζέλου».

«Πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο Αδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε για τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ότι «ο “αντ’ αυτού” του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον “αντ’ αυτού” του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!».

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε επίσης κατά πόσο «υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός» και «που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει “κολλητός” του υπόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά»;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της συνωμοσίας σε βάρος της Δημοκρατίας» και «επικίνδυνο για την ομαλότητα».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «υπόλογος μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της» και κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί».

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά σχέδια για επάνοδο στις αγορές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μία «τεράστια επιχείρηση απάτης», καθώς «οι Έλληνες καλούνται να παίξουν το ρόλο του θεατή και να χειροκροτήσουν την πολιτική που τους καταστρέφει».

Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση μετά τη μεταπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «η μάχη αυτή δεν μπορεί να δοθεί και να κερδηθεί από τον καναπέ. Γιατί θα είναι μια μάχη σκληρή ενάντια σε αντιπάλους που και δύναμη έχουν και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με το μέρος τους έχουν και κανένα δισταγμό δεν έχουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, από τα οποία το εντιμότερο είναι το ψέμα».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Τσίπρας: Πιστεύει έστω και ένας Έλληνας την «άγνοια» Σαμαρά για τις επαφές Μπαλτάκου-Χ.Α.; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα