Τσίπρας: Όλα σας τα αιτήματα, συνδέονται με το μνημόνιο

Η πλειοψηφία των αγροτών συνεχίζει να βρίσκεται «επί το έργον» παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στους δρόμους. Σε αντίθεση με τους αγρότες στον κόμβο Κουλούρας οι οποίοι αποφάσισαν να σταματήσουν στην 20η μέρα κινητοποιήσεων και να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, έδωσε για άλλη μία φορά τον παρόν ο Αλέξης Τσίπρας, στα «μπλόκα» που έχουν στηθεί σε Λαμία και Λάρισα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Όλα σας τα αιτήματα, συνδέονται με το μνημόνιο. Όσο υπάρχει μνημόνιο και τρόικα, προοπτική για τον αγρότη δεν υπάρχει. Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός. Αγροτιάς, εργαζόμενων, μικρομεσαίων, αυτοαπασχολούμενων», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, κάτω από έντονη βροχόπτωση.

Τα αγροτικά μπλόκα συνεχίζονται: στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στις Σέρρες οι αγρότες βρίσκονται αμετακίνητοι σε κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος τού δήμου Αμφιπόλεως. Στην ίδια περιοχή οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση λίγο πριν το μεσημέρι για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε χρήματα για να καθόμαστε. Θέλουμε η επιδότηση να είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή» δήλωσε ο αγροτο-συνδικαλιστής του θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα οι αγρότες που παραμένουν στη θέση τους είναι στην Εθνική οδό Καβάλας-Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου, ενώ την Παρασκευή προτίθενται να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται, στις 12 το μεσημέρι, από διάφορους φορείς της Καβάλας.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να δυναμώσουν τα «μπλόκα» στο νομό, δηλώνουν οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής στις 11:00, θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στη Λαμία, στο ύψος της Ανθήλης, όταν αγρότες προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα στην εθνική οδό και οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας ανέβαλε για την Παρασκευή το μεσημέρι τη δίκη των 12 αγροτών που συνελήφθησαν στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα