Τσίπρας: Οι μάσκες έπεσαν

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης, κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Στη Βουλή

οι μάσκες έπεσαν και η ωμή πραγματικότητα, επιτέλους, αποκαλύφθηκε: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ακραίων υποστηριχτών του μνημονίου με επικεφαλής τον κύριο Σαμαρά», είπε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως μια «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων μουτζαχεντίν, που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα με τη μειοψηφία των βουλευτών».

Αναφορικά με την απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από τη Βουλή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «οι δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού, κρύβονται την κρίσιμη ώρα και να μη παρίστανται καν στη ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα αναξιόπιστο και αφερέγγυο σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού που απαξιώνει τη Δημοκρατία». 

«Επιβάλλουν ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Με συνεχείς ασκήσεις αυταρχισμού και επαναλαμβανόμενες πρόβες εκτροπής, με βασανιστήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, που ο υπεύθυνος υπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει, ακόμα κι όταν ο ιατροδικαστές τα πιστοποιούν, ακόμα κι όταν ο αρμόδιος ανακριτής ζητεί να ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα που παραπέμπουν σε βασανιστήρια. Με τη δέσμευση στρατιωτικών μονάδων για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Με τη βάναυση και απροκάλυπτη δίωξη της ελεύθερης έκφρασης», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα