Τσίπρας: Οι επιλογές της κυβέρνησης δεν λύνουν τα χρόνια προβλήματα

«Χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης κι όχι συρρίκνωσης των δομών της νοσοκομειακής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι η κυβέρνηση

«έχει ως μέλημα να πιάσει τους στόχους και τα νούμερα σε διαθεσιμότητα και σε απολύσεις». και ανέφερε ότι στο χώρο της Υγείας, οι επιλογές της κυβέρνησης όχι μόνο δεν λύνουν τα χρόνια, συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

«Η αντιμετώπιση της Υγείας με το μοντέλο της ΕΡΤ, δηλαδή του μαύρου, όχι στην οθόνη, του μαύρου στις ζωές πλέον, φανερώνει ότι αυτή η κυβέρνηση αποκτά πλέον κυνικά χαρακτηριστικά στον πολιτικό της προσανατολισμό. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δέκτες και πομπούς, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Το να βγάλεις από την πρίζα ολόκληρες νοσοκομειακές μονάδες που καλύπτουν εκατοντάδες ασθενείς δεν είναι ένα απλό ζήτημα», παρατήρησε.

Έκανε ακόμη λόγο για «επιλογές βαρβαρότητας» από τον κ. Γεωργιάδη, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα συσσωρευμένα προβλήματα του ΕΣΥ, αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις ακόμα μεγαλύτερης διάλυσης.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα οικονομικής, κοινωνικής ή ασφαλιστικής κατάστασης, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην φροντίδα υγείας.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι εν μέσω θέρους η κυβέρνηση ετοιμάζει επίθεση που δεν έχει προηγούμενο σε κάθε κρίσιμο τομέα, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάλεσε τους πολίτες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανατροπής της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα