Τσίπρας: Ο άγνωστος «σταρ» για το αμερικανικό κοινό

Σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος» αλλά και σε δείπνο στο American Hellenic Institute θα παρευρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες

της Αμερικής, θα καταθέσει σήμερα στο αμερικανικό κοινό τη δική του ανάλυση και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση χρέους.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας πρόκειται να δώσει συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, στην Ουάσινγκτον. Είναι γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται περίπου ως ο νέος, άγνωστος σταρ στα αμερικανικά μέσα, τα οποιία διεκδικούν αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μετριάσει φόβους, να εκτιμήσει αντιδράσεις, να πείσει, αλλά και να εξασφαλίσει συμμάχους σε ένα πεδίο, όπου αναπτύσσονται παρεμφερείς προσεγγίσεις, καθώς η αμερικανική οπτική για την οικονομική κρίση διαφέρει από εκείνη, που έχει η Άνγκελα Μέρκελ και εκεί ακριβώς μπορεί να υπάρξουν σημεία σύγκλισης της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση Ομπάμα.

Ακριβώς αυτή την δυναμική σύμπλευσης με τον αμερικανικό παράγοντα έναντι της πολιτικής Μέρκελ θέλει να αξιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επιδιώκει να προωθήσει το σχέδιο για μία γενναία διαγραφή χρέους της χώρας, σύνδεση της αποπληρωμής του εναπομείναντος χρέους με αναπτυξιακή ρήτρα και τερματισμό των πολιτικών λιτότητας.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε συγκέντρωση ομογενών στην Astoria.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Brookings και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy.

Να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχει ένα πέπλο μυστικότητας σε σχέση με το υπόλοιπο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα συναντηθεί με πανεπιστημιακούς και άλλους επιφανείς παράγοντες και εκπροσώπους φόρουμ, αλλά δεν δημοσιοποιούνται ακόμη επαρκείς λεπτομέρειες.

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά…

Ταξιδεύει με business class

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε μέσω Φρανκφούρτης στη Νέα Υόρκη αφήνοντας έκπληκτους τους επιβάτες της Aegean. O λόγος; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταξίδεψε… business class, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»

Keywords
Τυχαία Θέματα