Τσίπρας : Στόχος η δεδηλωμένη

«Υπάρχει μεγάλη φαντασία και αδημονία να πιαστούν από τα μαλλιά τους οι πνιγμένοι», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Αναφερόμενος σε χθεσινές δηλώσεις του, τόνισε ότι «επιδιώκουμε να αναγκάσουμε τα κόμματα της Αριστεράς να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς».

Σε σχέση με τον Πάνο Καμμένο,

τόνισε: «Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν βοηθούν να έχουμε προγραμματική σύγκληση. Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να είμαι ρεαλιστής αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, αλλά αν αθροιστικά οι δυνάμεις της Αριστεράς είναι πλειοψηφούσα δύναμη, τότε θα δικαιούμεθα να διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή πάνω στο δικό μας πρόγραμμα. Όποιος μας δώσει την ψήφο του θα την δεχθούμε, που είναι το παράλογο;»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «Η δεδηλωμένη είναι στόχος μας. Στόχος εκλογικός δικός μας είναι να μην έχουν 151, ούτε νομιμοποίηση τα δυο κόμματα του μνημονίου και οι δυνάμεις της αριστεράς να έχουν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν κυβέρνηση με 151 βουλευτές»

Keywords
Τυχαία Θέματα