Τροπολογία-«ρουσφέτι», καταγγέλει ο Δ. Παπαδημούλης

Σε καταγγελία για φωτογραφική τροπολογία -σκάνδαλο για τη χρηματοδότηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πέρασε στη Βουλή με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων είναι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, ένα μεγάλο ρουσφέτι για τους τραπεζίτες που έδωσαν τα

θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και για τα ίδια τα κόμματα».

Ο κ. Παπαδημούλης ξεσπάθωσε λέγοντας: «Με την τροπολογία αυτή, που κατατέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και την υιοθέτησαν, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της ψηφοφορίας, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης, οι κυβερνητικοί προσπαθούν να ακυρώσουν τη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των τραπεζικών διοικήσεων από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, που έχει ήδη ξεκινήσει. Οι κ.κ. Σταμενίτης, Χριστογιάννης και Τσουμάνης εκτέλεσαν απλώς την κυβερνητική εντολή, δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία»

«Το σκάνδαλο ουσιαστικά μετατρέπει τη Βουλή σε μία βιοτεχνία που δεν ξεπλένει απλώς σκάνδαλα, αλλά παράγει και καινούρια” ανέφερε και ενημέρωσε ότι “σήμερα, στην ολοκλήρωση της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, θα ζητήσουμε να καταψηφιστεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο, έτσι ώστε να ακυρωθεί η σκανδαλώδης τροπολογία».

«Αν αυτό δεν γίνει, θα καταθέσουμε δική μας τροπολογία, ζητώντας από όλους τους έντιμους βουλευτές να τη συνυπογράψουν», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα