Τουρκία: Νέοι καταυλισμοί για τους πρόσφυγες

Δύο νέους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας με τη Συρία θα κατασκευάσει η Τουρκία.

Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να φιλοξενήσουν τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό προσφύγων από τη γειτονική χώρα, κυρίως χριστιανούς και Κούρδους.
Περισσότεροι από 250.000 Σύροι, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην πατρίδα τους, έχουν περάσει τα τουρκοσυριακά σύνορα και οι περισσότεροι διαμένουν σε 17 καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων. Η τουρκική ηγεσία εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των προσφύγων πλησιάζει τις 400.000, όμως δεν

έχουν όλοι ζητήσει τη βοήθεια του κράτους.

Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες είναι Άραβες σουνίτες, υποστηρικτές των ανταρτών που αγωνίζονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος ανήκει στη μειονότητα των αλαουιτών του σιιτικού Ισλάμ.

Οι δύο νέοι καταυλισμοί θα ολοκληρωθούν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα στο Μιντιάτ, μια πόλη στην επαρχία Μαρντίν, ανέφερε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο ένας θα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει σε σκηνές 2.500 ανθρώπους και θα φιλοξενήσει Ασσύριους χριστιανούς και πρόσφυγες που ανήκουν σε άλλα χριστιανικά δόγματα. Θα κατασκευαστεί σε ένα άδειο οικόπεδο δίπλα σε μια ασσυριακή εκκλησία. Ο δεύτερος θα είναι λίγο μεγαλύτερος —χωρητικότητας 3.000 ατόμων— και θα φιλοξενήσει κυρίως Κούρδους της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα