Τουλάχιστον 26 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έγιναν σε πόλεις της Συρίας, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο γυναίκες και 10 παιδιά ανατολικά της Δαμασκού, στην πόλη αλ Νεσάμπιεχ κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές που αποτελούν τη γραμμή του μετώπου μεταξύ των ισλαμιστών μαχητών και των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως αναφέρει ο ακτιβιστής Αμπού Σακρ: «Δύο ταυτόχρονοι βομβαρδισμοί έπληξαν πρώτα τη Νεσάμπιεχ. Οι κάτοικοι ανέσυραν τις σορούς μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της

από τα ερείπια, όταν τα αεροπλάνα επέστρεψαν και χτύπησαν το πλήθος, σκοτώνοντας ακόμη εννέα».

Από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού τραυματίστηκαν συνολικά πενήντα άνθρωποι.

Στην επαρχία Χομς οι κάτοικοι ανέφεραν ότι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν εναντίον της αλ Χοσν, μιας σουνιτικής πόλης κοντά στο κάστρο το Κρακ των Ιπποτών, μια περιοχή όπου κατοικείται κυρίως από χριστιανούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση στην αλ Χοσν και τέσσερα παιδιά στην πόλη Ταλμπισέχ.

Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε ότι τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από τη ρίψη αυτοσχέδιων βομβών —βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά, στο Χαλέπι.

Στην συγκεκριμένη πόλη σήμερα ο συριακός στρατός ενεπλάκη σε μάχες με τις δυνάμεις των εξεγερμένων σε μια στρατηγικής σημασίας συνοικία, η κατάκτηση της οποίας θα επιτρέψει στον νικητή να ενισχύσει τον έλεγχό του στην κεντρική φυλακή της πόλης και να πολιορκήσει τη μητρόπολη.

Η εφημερίδα αλ Ουάταν, που πρόσκειται στην κυβέρνηση Άσαντ, ανέφερε ότι ο κυβερνητικός στρατός έχει σημειώσει προόδους σε αυτή τη βιομηχανική συνοικία, την Σέιχ Νατζάρ, που είναι δίπλα στη φυλακή, διευκρινίζοντας ότι: «Ο στρατός προχώρησε προς το βιομηχανικό προάστιο Σέιχ Νατζάρ στη διάρκεια της επιχείρησής του που έχει στόχο την εκκαθάριση της περιοχής γύρω από την κεντρική φυλακή του Χαλεπιού και την άρση της πολιορκίας της».

Η φυλακή του Χαλεπιού δέχθηκε επίθεση επανειλημμένα από τους εξεγερμένους που θέλουν να τη θέσουν υπό τον έλεγχό τους, με στόχο να απελευθερώσουν τους 3.500 κρατούμενους που ζουν εκεί σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Μια ομάδα εξεγερμένων στις αρχές Φεβρουαρίου, εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση εναντίον της φυλακής και έθεσε υπό τον έλεγχό του μέρος του συγκροτήματος, προτού εκδιωχθεί ξανά από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του στρατού.

Οι εξεγερμένοι την Πέμπτη εξαπέλυσαν μια νέα τριπλή βομβιστική επίθεση εναντίον του σωφρονιστικού καταστήματος, από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες και τραυματίστηκαν ακόμη 20.

Τις μάχες αυτές επιβεβαίωσε ο Ναζίρ αλ Χάτιμπ, ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης από το Χαλέπι, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συνοικία είναι σημαντική όχι μόνο εξαιτίας της γειτνίασής της με τη φυλακή, αλλά και γιατί εάν τη θέσει υπό τον έλεγχο του, ο στρατός θα είναι σε θέση να πολιορκήσει όλες τις συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού που βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων.

Στο μεταξύ σήμερα η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι διένειμε σε διάστημα τεσσάρων ημερών 6.600 μερίδες φαγητού σε τρεις περιοχές, Μπέιτ Σάχεμ, Μπαμπίλα και Γιάλντα νότια της Δαμασκού, όπου έχει κηρυχθεί εκεχειρία, ωστόσο παραμένουν υπό μερική πολιορκία.

Συνολικά 460 κάτοικοι έχουν λάβει ιατρική βοήθεια και φάρμακα στις συγκεκριμένες περιοχές και 1.700 άρρωστοι κατόρθωσαν να απομακρυνθούν.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) και από αυτήν έχουν επωφεληθεί περίπου 5.450 οικογένειες σε σύνολο καταγεγραμμένων 12.000, ενώ χάρη στις εκεχειρίες έχουν καταφέρει να περάσουν τρόφιμα στις περιοχές αυτές.

The post Τουλάχιστον 26 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα