Τόσο απλά, τόσο διακριτικά, τόσο ανθρώπινα

Όχι μόνο δεν συνηθίζουμε τις «απλωτές» με την εξουσία αλλά οι αναγνώστες του «Π» γνωρίζουν πολύ καλά πόσο καυστικοί και αποκαλυπτικοί γινόμαστε με τον οποιοδήποτε επιχειρεί να επιδείξει έπαρση όταν καταλαμβάνει πολιτική θέση. Απόψε όμως θα κάνουμε μια εξαίρεση γιατί μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα αυτό που είδαμε το μεσημέρι ως προσκεκλημένοι στη βάπτιστη της κόρης του υφυπουργού Παιδείας Θόδωρου Παπαθεοδώρου, Μαρίας Φραντζέσκα, που τελέστηκε στην Αγία Σοφία στο κέντρο της Αθήνας. Στη βάπτιση παρέστησαν οι προσωπικοί του φίλοι Κώστας

Αρβανιτόπουλος , Θανάσης Κυριαζής (γγ υπ. Παιδείας), Γιώργος Πατούλης, Θανάσης Δημόπουλος (πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών), Κώστας Γουργουλιάνης (πρύτανης παν/μιου Θεσσαλίας), Διονύσης Κλάδης (πρώην γγ υπ. Παιδείας), Βάσω Αρτινοπούλου (πρ αντιπρύτανης Παντείου), Τάκης Θεοδωρικάκος (GPΟ) και πολλοί ακόμη συνάδελφοι πανεπιστημιακοί του υφυπουργού.

Οι πολιτικοί δεν χρησιμοποίησαν τα υπηρεσιακά τους οχήματα, ενώ ουδείς συνοδευόταν από αστυνομικό ή έστω κάποιο στέλεχος του υπουργείου. Ο υπουργός Παιδείας έφυγε μία ώρα μετά και πήγε με τα πόδια να πάρει το παιδί του από κάποια αθλητική εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου επέλεξε να κάνει μία βόλτα με την οικογένεια του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά το τέλος της εκδήλωσης , ενώ ο Θ. Παπαθεοδώρου , η σύζυγος του και οι γονείς τους ανέλαβαν οι ίδιοι τα διαδικαστικά της Εκκλησίας επιστρέφοντας σπίτι τους νωρίς το απόγευμα. Στη θρησκευτική εκδήλωση χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Ιλίου οι οποίοι επίσης προσήλθαν με τα πόδια καθώς στη Δ. Αρεοπαγίτου διεξαγόταν φιλανθρωπικός αθλητικός αγώνας την ώρα της βάπτισης.

Πολύς κόσμος που περνούσε από το σημείο έσπευσε να χαιρετήσει και να ευχηθεί στους γονείς και στα πολιτικά πρόσωπα , καθώς οι περισσότεροι εξεπλάγησαν από την απλότητα και τη διακριτικότητα της εκδήλωσης. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι , σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, οι επιβάτες της πτήσης για Λονδίνο είδαν στην ουράα της αναμονής τη Γεωργία Σαμαρά με την κόρη της και τη μητέρα της οι οποίες περίμεναν να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους και κατόπιν πέταξαν για τη βρετανική πρωτεύουσα , καθήμενες στις τουριστικές θέσεις.

ΔΓ

Keywords
Τυχαία Θέματα