Τον πανικό σκορπά στην Βρετανία η «μαύρη χήρα»

Πανικό έχει προκαλέσει στην Βρετανία «συγγενής» της «μαύρης χήρας», αφού οι αρχές δέχονται εκατοντάδες κλήσεις από πολίτες σε πανικό.

Πριν από λίγες ημέρες, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής τσιμπήθηκε στον ύπνο του από δηλητηριώδη αράχνη, και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση του δηλητηρίου. Από εκείνη τη στιγμή, τα τηλέφωνα στις βρετανικές αρχές έχουν σπάσει, από πολίτες που ισχυρίζονται ότι είδαν και εκείνοι στις περιοχές τους την δηλητηριώδη αράχνη.

Στην πραγματικότητα, όπως λένε οι ειδικοί, πρόκειται για την Steatoda nobilis που είναι «συγγενής»

της «μαύρης χήρας» και πολύ λιγότερο δηλητηριώδης.

«Σχεδόν για όλους, η μοναδική επίπτωση από ένα δάγκωμα αυτής της αράχνης είναι ένα κνησμώδες οίδημα για περίπου μία ημέρα, στη χειρότερη περίπτωση», γράφει σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την κοινή γνώμη ο φυσιοδίφης Μάθιου Τσάτφιλντ.

«Ναι, αυτή η ιστορία κάνει κάθε χρόνο την εμφάνισή της. Πιστεύω ότι θα την καλύπτω τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Σε γενικές γραμμές, οι επιπτώσεις είναι ασήμαντες, αλλά σοκαριστικές για το θύμα.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στιούαρτ Χάιν, εντομολόγος στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Λονδίνου.

The post Τον πανικό σκορπά στην Βρετανία η «μαύρη χήρα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα