Το… σύστημα που θα κλείσει κι άλλα βενζινάδικα, μετά τα 2000 λουκέτα

Η Ελλάδα διαθέτει αναλογικά τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Η πρωτοφανής οικονομική κρίση οδήγησε σε λουκέτο περίπου το 20% των πρατηρίων βενζίνης που λειτουργούσαν στην Ελλάδα. Σήμερα η ο τζίρος στα καύσιμα έχει μειωθεί κατά 40% και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 75%.

Πολλά από

τα πρατήρια βενζίνης επιβιώνουν μόνον επειδή κλέβουν τους πελάτες τους ή την Εφορία. Η υποχρεωτική εγκατάσταση συστήματος εισροών – εκροών σε όλα τα πρατήρια καυσίμων με καταληκτική ημερομηνία την 27η Μαρτίου (για Αθήνα και Θεσσαλονίκη) θα οδηγήσει πολλά ακόμη πρατήρια σε αναστολή λειτουργίας.

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί στα πρατήρια των περιοχών Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων και μέχρι τις 27 Μαρτίου 2014 στα πρατήρια της υπόλοιπης χώρας.

Η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών θα χρηματοδοτηθεί με το συνολικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα διαθέσει ιστοσελίδα στην οποία οι πρατηριούχοι θα καταχωρίζουν τα απαιτούμενα στοιχεία τους, βάσει των οποίων θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά κουπόνι με το ύψος της επιδότησης, το οποίο θα διατίθεται στη συνέχεια στον εγκαταστάτη προμηθευτή και θα εξαργυρώνεται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες….

Keywords
Τυχαία Θέματα