Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς (19:15, ΔΤ)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρούνται σήμερα στις 19:15 (ΔΤ) στο ΣΕΦ για την πρώτη αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι «ήρθε πολύ νωρίς«, όπως συμφώνησαν ο Γ. Μπαρτζώκας και ο Α. Πεδουλάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ

και παρότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και για τις δύο ομάδες, το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινάνε τη σεζόν με -2 και η σημερινή αναμέτρηση κόντρα στον έτερο διεκδικητή του τίτλου θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση. Αν οι «πράσινοι» φύγουν νικητές από το ΣΕΦ θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αφού θα έχει «αέρα» 3 βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, με νίκη των γηπεδούχων, η «μονομαχία» για την πρώτη θέση θα «πάρει φωτιά», καθώς το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, τον δεύτερο γύρο, θα αποτελεί «τελικό» και για τις δύο ομάδες.

Ολυμπιακός

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πηγαίνει στο ντέρμπι με τον «αέρα» της κατάκτησης του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, αλλά χωρίς τον τραυματία Έισι Λο και τον ανέτοιμο Δημήτρη Μαυροειδή. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η παρουσία του Μίρζα Μπέγκιτς, καθώς ο Σλοβένος πονάει στη μέση. Αν δεν είναι έτοιμος ο Μπέγκιτς, τη θέση του στην δωδεκάδα θα πάρει ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ένα από τα στοιχήματα των Πειραιωτών είναι πώς θα ανταποκριθούν οι πρωτάρηδες σε τέτοιο ντέρμπι Λοτζέσκι, Σίμονς, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Μπέγκιτς Παπαπέτρου και Αγραβάνης. Οι… παλιοί, αλλά και οι νεότεροι με τέτοιες εμπειρίες έχουν φροντίσει τις τελευταίες ημέρες να τους βάλουν στο κλίμα.

Παναθηναϊκός

Στο «πράσινο στρατόπεδο» ο κόουτς Πεδουλάκης πήρε στην αποστολή τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Παρότι οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως θα επέστρεφε στη δράση στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Κροάτης γκαρντ, όμως, προπονήθηκε κανονικά χθες και παρότι είναι ανέτοιμος ίσως σήμερα να είναι ακόμα και στη δωδεκάδα. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Δημήτρης Μαυροκεφαλίδης, που ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό του από το Ευρωμπάσκετ. Οι «πράσινοι» σε σχέση με τον Ολυμπιακό έχουν το πλεονέκτημα πως πέραν των νεοαποκτηθέντων Παππά και Γιάνκοβιτς όλοι οι υπόλοιποι έχουν παραστάσεις από τέτοια ντέρμπι. Ακόμη και οι… καινούριοι Φώτσης-Μπατίστ τα έχουν φάει με το κουτάλι, όπως επίσης και ο Μαυροκεφαλίδης που πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο.

* Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Γκόντας και Παναγιώτου.

The post Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς (19:15, ΔΤ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα