Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει… λίφτινγκ!

Ένα νέο πρόσωπο επιχειρεί να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εσωκομματικές εντάσεις.

Ο βασικός άξονας της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και είναι η γενίκευση της ρύθμισης του 30%. Οι τράπεζες

θα είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου να ρυθμίζουν ως ανώτατο όριο της δόσης εξυπηρέτησης των δανείων το 30% του μισθού (σύνταξης ή εισοδήματος των οφειλετών.

Για το υπόλοιπο ποσό του δανείου θα υπάρχει επιμήκυνση ενώ θα προβλέπεται και ειδική ρύθμιση που θα προστατεύει τον δανειολήπτη από υπέρογκους τόκους.

Στην πρόταση περιλαμβάνονται και άλλες ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και καλύτερους όρους για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Στο μεταξύ, καθιερώνεται το ποσό των 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί ώστε οι καταναλωτές να έχουν το ελάχιστο για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ θα υπάρξουν και ειδικές ρυθμίσεις για να προστατεύονται επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης.

Σχετικά άρθρα

Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ για τα… κήτηΣτα… κάγκελα το ΠΑΣΟΚ 

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα