Το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει την κεντροαριστερά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Bαγγελη Γιακουμή

Δεν είναι μόνο οι αιχμές που άφησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου, και τα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά μέσω διαρροών μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και του υπ. Άμυνας Μεσογείων για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αν προσέξει κανείς την ομιλία του κ. Βενιζέλου στη Βουλή και την αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ

με το ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει , πως η Χαριλάου Τρικούπη εγκαινιάζει νέα τακτική εναντίον του κ. Τσίπρα. Δεν χρησιμοποιεί μόνο το ΠΑΣΟΚ πλέον ως πόλο και κόμμα που διατηρεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας σε εθνικό επίπεδο, έβαλε και το θέμα της Κεντροαριστεράς απέναντι στο κόμμα του κ. Τσίπρα:

«Βλέπω να κλαίγεται και να οδύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν υποκλοπές, γιατί κάποιοι συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τις παρυφές της τρομοκρατίας, με τη Marfin, με τις Σκουριές. Και το ΠΑΣΟΚ έρχεται η Κοινοβουλευτική του Ομάδα προσωπικά εγώ, ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προσπαθούμε να κρατήσουμε το θεσμικό και δημοκρατικό μέτρο, το μέτρο του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού», είπε, καταλογίζοντας κοινοβουλευτική βία, χυδαιότητα και συκοφαντία, καθώς και υπεράσπιση συμφερόντων σε άλλες πτέρυγες της Βουλής. «Δεν διασπάται το εθνικό δημοκρατικό μέτωπο; Αυτό είναι μία μορφή βίας ύπουλη και υπονομευτική των θεσμών και της δημοκρατίας», είπε με νόημα.

Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες διότι προσπάθησε να βάλει ξανά στο στόχαστρό του το ΠΑΣΟΚ: “Σας πονάει! Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που οδήγησε στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2012 και στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας και αυτό θα καθορίσει τις εξελίξεις», είπε. Και συνέχισε : «Σας ενοχλεί προφανώς η τελευταία εξέλιξη σε σχέση με την Κεντροαριστερά. Σας ενοχλεί η συσπείρωση ενός ολόκληρου χώρου της Κεντροαριστεράς της ευθύνης».
Είναι σαφές πλέον πως από εδώ και πέρα ο κ. Βενιζέλος θα βάζει στο κάδρο της αντιπαράθεσης του στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο το κόμμα του, αλλά και το χώρο της Κεντροαριστεράς συνολικά , ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα αναγκάσει στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια να επιστρέψουν πίσω στο χώρο απ ´ όπου ξεκίνησαν αλλά και ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ καθώς το ψήφιζαν παραδοσιακά όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα , έφυγαν πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ .

The post Το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει την κεντροαριστερά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα