Το πάρτι τελείωσε, τα όργανα άρχισαν…

Έναν ανηλεή πόλεμο έχουν ξεκινήσει οι φαρμακοβιομήχανοι της χώρας στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά καθώς διαπιστώνουν ότι με τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση στον χώρο της υγείας τελειώνει το «πάρτι» στο οποίο πρωταγωνιστούσαν εδώ και χρόνια απομυζώντας τεράστια ποσά από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης που έχουν άμεση ή έμμεση διασύνδεση με επιχειρηματίες φαρμάκου έχουν εξαπολύσει μια χωρίς μέτρο

επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στο Πρωθυπουργό καθώς διαπίστωσαν ότι από αυτή την Κυβέρνηση δεν θα έχουν την ευνοϊκή μεταχείριση που είχαν συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να πλουτίζουν σε βάρος του Έλληνα πολίτη αλλά και του ελληνικού Δημοσίου.

«Πέτρα του σκανδάλου» για τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους είναι η θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης των φαρμάκων από τους γιατρούς, όχι πλέον με την ονομασία του σκευάσματος αλλά με την δραστική ουσία και ταυτόχρονη υποχρέωση των φαρμακοποιών να χορηγούν το φθηνότερο φάρμακο με την συγκεκριμένη ουσία. Αυτό σημαίνει για τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους ότι πλέον δεν θα μπορούν να «ελέγχουν» τις τιμές των φαρμάκων στο επίπεδο το οποίο εκείνοι επιθυμούσαν και θα έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σκληρό ανταγωνισμό από αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού που θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν φθηνότερα και το ίδιο αποτελεσματικά σκευάσματα στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα η ανάλογη πρακτική θα εφαρμοστεί και στα φάρμακα που προμηθεύονται τα ελληνικά νοσοκομεία γεγονός που θα ρίξει τον τζίρο των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών που εδώ και χρόνια είχαν συνηθίσει να «εκμεταλλεύονται» το ελληνικό δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία χορηγώντας ακριβά φάρμακα και σε τεράστιες ποσότητες.

Είναι προφανής, λοιπόν, ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχουν γίνει στόχος για τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται ή έχουν σχέση με τους εν λόγο επιχειρηματίες. Έχουν αντιληφθεί ότι το «πάρτι με τα φάρμακα» τελείωσε αδιαφορώντας βέβαια αν οι Έλληνες πολίτες θα βγουν κερδισμένοι από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολύ πιο φθηνά φάρμακα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα