Το παρασκήνιο της διαγραφής Κακλαμάνη

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού μπήκε το επιτελείο του Πρωθυπουργού την στιγμή του “όχι” του Γιώργου Παπανδρέου και το “παρόν” του Απόστολου Κακλαμάνη στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες.

Είχε προηγηθεί το “παρόν ” του γαλάζιου Νικήτα Κακλαμάνη στο άρθρο για τα φάρμακα και ο Αντώνης Σαμαράς είχε πάρει ήδη

τις αποφάσεις του να διαγράψει τον αντάρτη υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Ήταν άλλωστε για αυτόν και η αφορμή που αναζητούσε.

O υπουργός επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ήταν αυτός που μπαινόβγαινε στην Ολομέλεια για τις τελευταίες συνεννοήσεις, ωστόσο κάποια στιγμή ο στενός του συνεργάτης βρέθηκε στο πλευρό του για να του πει ότι χρειάζεται να βγει από την αίθουσα και να πάνε στο γραφείο του.

Εκεί τους περίμεναν ήδη ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου κ.Μπαλτάκος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.Αρχικά επικράτησε προβληματισμός αν ήταν η σωστή απόφαση να προχωρήσουν στην διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ «έβραζε»!

Η κυβερνητική πλειοψηφία των 154 βουλευτών ήταν ο πιο σημαντικός λόγος.

Η εισήγηση που δέχθηκε ο κ.Σαμαράς ήταν να καθυστερήσει για μια μέρα τις αποφάσεις του, προκειμένου να δει πως θα αντιδράσει ο κ.Βενιζέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Άλλωστε το ενδεχόμενο να υπάρχουν από το “πράσινο” στρατόπεδο δύο απώλειες θα έφερνε την κυβέρνηση με 152 βουλευτές και την συγκυβέρνηση ένα βήμα πριν από την πολιτική αστάθεια…

Ο Πρωθυπουργός σχεδόν ατάραχος ζήτησε να συνταχθεί η δήλωση διαγραφής του Νικήτα Κακλαμάνη χωρίς να αφήσει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του.

Γ.Π

The post Το παρασκήνιο της διαγραφής Κακλαμάνη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα