Το παρασκήνιο, η υποψηφιότητα και ο Β. Μεϊμαράκης

Έντονες διεργασίες έγιναν στο παρασκήνιο μέχρι να πάρει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος το… χρίσμα για την υποψηφιότητα του στο Δήμο Αθηναίων.

Περίπου δυο εβδομάδες πριν το απόγευμα της Τρίτης όπου ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του, ο Άρης Σπηλιωτοπουλος είχε αυτοπροταθεί για το Δήμο μέσω δηλώσεων του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόθεση του Ά. Σπηλιωτόπουλου δεν συναντά ένθερμους υποστηρικτές από την πρώτη στιγμή, τουλάχιστον και αντιμετωπίζεται

ως «λύση ανάγκης».

Παρόλα αυτά, δίνεται εντολή να τον εντάξουν στις δημοσκοπήσεις που διεξάγουν για το Δήμο. Τα πράγματα μπήκαν στη τελική ευθεία την περασμένη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης έριξε την «βόμβα» της σταυροδοσίας για τους ευρωβουλευτές. Ο Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν την κλειστή σύσκεψη του Σαββάτου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ανακοίνωσε επίσημα την σταυροδοσίας για τους ευρωβουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκτενή συζήτηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το συγκεκριμένο θέμα. Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των δυο έπεσε και το θέμα της υποψηφιότητας του Α. Σπηλιωτόπουλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Βουλής φαίνεται να τάχθηκε υπέρ του Α. Σπηλιωτόπουλου και η εισήγηση αυτή ήταν καταλυτική για τον Αντώνη Σαμαρα και τα όσα ακολούθησαν. Τρεις ημέρες μετά, το Μαξίμου παραλαμβάνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τον Δήμο Αθηναίων που μετρούσε τον κ. Σπηλιωτόπουλο μαζί με Σακελλαρίδη, Σοφιανό, Κασιδιάρη και διέψευδε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού ο οποίος εκτιμούσε οτι ο Α. Σπηλιωτοπουλος ειναι ακατάλληλος. Μάλιστα, τη στιγμή που οι συνεργάτες του Α. Σπηλιωτόπουλου έγραφαν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του που θα έστελναν στα ΜΜΕ, ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Χθες το πρωί προτού ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων περάσει το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε μια…βόλτα από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Α.Κ.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Το παρασκήνιο, η υποψηφιότητα και ο Β. Μεϊμαράκης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα