«Το μνημόνιο οδήγησε σε αδιέξοδο τις τράπεζες»

Τις συνέπειες της πολιτικής του μνημονίου για την κοινωνία, την οικονομία, τις τράπεζες κατέδειξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος,  κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.

«Μετά από 115 δις ευρώ

δάνεια που πήραμε από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και ένα ΄΄κούρεμα΄΄ που ξεπέρασε το 50%  που είναι το χρέος σήμερα; Πιο πάνω από το 2009,  αυτή είναι η ΄΄σωτηρία΄΄ της χώρας, είναι η απόλυτη επαλήθευση του τραγικού λάθους» είπε ο  κ. Μαρκόπουλος.

Σχολιάζοντας τα εκβιαστικά διλλήματα που θέτει η κυβέρνηση ότι εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις,  επισήμανε πως «οκτώ φορές έχουν τεθεί τέτοιοι εκβιασμοί, η χώρα όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει τα ελάχιστα, μισθούς και συντάξεις και αυτό αποδεικνύεται ότι από  τα 31,5 της δόσης.

Επίσης, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση και την στήριξη των   τραπεζών ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να φροντίσει να επιστρέψουν τα δις ευρώ που έφυγαν από τον Δεκέμβριο του 2009 , από τις πρώτες δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου. Σε κανένα κράτος του κόσμου το οποίο υποδούλωσε το τραπεζικό σύστημα χάρη στα μέτρα που πήρε, δεν υποχρέωσε τις  τράπεζες να δανείζονται συνεχώς όπως κάναμε εμείς αναγκάζοντας τις τράπεζες να δανείζονται με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου  συνολικά 203 δις ευρώ από το 2008,  τα οποία πρέπει να γυρίσουν πίσω».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα